Doe ik het of doe ik het niet?

Doe ik het of doe ik het niet?

Laatste update 2014-12-01 14:36:04

Je kent dat gevoel vast wel. Je ziet iets en je wilt het eigenlijk wel kopen. Omdat je het leuk vindt, omdat het zo goed staat in je huis, omdat … je hebt het zeker een keertje meegemaakt. Dat gevoel van “ik wil wel, maar ik doe het niet”. Soms omdat je het geld er niet voor hebt, soms omdat je vindt dat je al genoeg spullen hebt gekocht. Je besluit, ik doe het niet.
Je loopt soms of regelmatig langs de winkel, waar je “de schat” hebt ontdekt. En iedere keer opnieuw, beginnen je ogen te glimmen als je ontdekt dat “jouw schat” er nog staat.
En dan … ineens op een dag, is “de schat” verdwenen. Gewoon weg, verkocht. Dat wat je zo mooi vond, waar je zo blij van werd is er niet meer.
Ook ons overkomt dat wel eens. Een poosje geleden kregen wij van een leverancier enkele beeldengroepen ter verkoop aangeboden. Nu wilde het geval dat het eigenlijk niet helemaal de kleur was, maar het was en bleef een geweldige creatie. Tot op een dag iemand de winkel binnenkwam en op slag verliefd was op DE beeldengroep en direct tot kopen besloot. Deugdelijk ingepakt in vloeipapier en verpakt in een doosje verwisselde de beeldengroep van eigenaar. Daar stonden wij met lege handen.
Nu is het zo dat wanneer een artikel wordt verkocht er natuurlijk een soortgelijk product met dezelfde kwaliteit terug op de winkelschap komt te staan. Gelukkig voor ons kunnen wij ook aangeven in welke kleuren, modellen en dergelijke. En dan komt de kunstenaar op een dag binnen met nieuwe creaties en daar is dan het beeld in de juiste kleur. U kunt wel raden dat deze beeldengroep de winkelschap niet heeft gehaald, maar direct is verkocht.
Tot vorige week werd onze artikelenkast opgevuld met een kip. Niet zomaar een kip maar een kip met bonte kleuren en versieringen. Prachtig om te zien. De koopster van deze kip was ook al vaak langsgekomen om te kijken of “haar” kip er nog stond. Tot zij van ons het bovenstaande verhaal hoorde. Direct besloot zij om “haar kip” te kopen. Deze week verruilde de kip de winkel met een woonhuis. En zo hoort het ook. Moraal van dit verhaal … wacht niet te lang, anders kan het zo maar zijn dat iemand anders u voor is.

Uw reactie

Uw naam:


Bericht: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht            Goed


Voer bovenstaande code in: 
Back to top